Compleet op avontuur

Naar Zuid-Afrika

Praktische reisinformatie Zuid-Afrika

Praktische reisinformatie voor jouw reis op maat naar Zuid-Afrika.

Hier lees je alle praktische informatie die je nodig hebt voor jouw reis naar Zuid-Afrika. Wij doen uiteraard ons uiterste best om de informatie altijd zo actueel mogelijk te laten zijn. Mocht je vragen hebben over de praktische informatie per land, neem dan contact op met jouw eigen Travel Specialist.

Een paklijst voor een verre reis is uiteraard altijd handig, wij hebben onze standaard paklijst met jullie gedeeld in dit bericht: paklijst verre reis.

Tijdsverschil Nederland en Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een heerlijk land om te bereizen als je geen jetlag wilt hebben. In Zuid-Afrika is het gedurende onze zomertijd dezelfde tijd als in Nederland/België. In de wintertijd is het in Zuid-Afrika één uur later.

Paspoort & visum voor Zuid-Afrika

Je hebt voor je reis naar Zuid-Afrika een paspoort nodig. Helaas kun je niet reizen op een ID-bewijs. Je paspoort moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn als je terugkomt uit Zuid-Afrika.

Bij aankomst in Zuid-Afrika krijg je een visum. Je vult hiervoor een formulier in dat je in het vliegtuig uitgereikt krijgt een paar uur voor je landing. Het is dus handig om een pen in je handbagage te hebben! Je krijgt een “tourism visa” in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag verblijven.

! De regelgeving voor een visum kan nog weleens onverwachts wijzigen. Bij onverwachte wijzigingen zal de informatie van jouw lokale Travel Specialist altijd leidend zijn!

Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van een geldig en juist paspoort (en indien nodig een visum). Als je een visum vooraf wilt of kunt regelen, neem dan een kijkje op de website van onze partner: CIBT VISAS.

Veiligheid en reisadvies Zuid-Afrika

Uiteraard staat jouw veiligheid altijd voorop bij ons. In samenspraak met onze Travel Specialisten en het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt de veiligheidssituatie altijd grondig bekeken. Voor informatie vooraf kunt u terecht op de website van MinBuZa voor een reisadvies per bestemming.

Inentingen voor Zuid-Afrika

Wij zijn geen bevoegd arts en verwijzen jou graag door naar de experts. Voor inentingen kun je contact opnemen met onze partner Thuisvaccinatie. Zij komen bij je thuis en voorzien je van alle informatie omtrent de inentingen en eventuele gezondheidsrisico’s van jouw bestemming. Maak minimaal 4 weken voor vertrek jouw afspraak via de site.

Overnachten in Zuid-Afrika

Waar je slaapt in Zuid-Afrika is helemaal afgestemd op de reis die samen is gesteld door jouw Travel Specialist. Wij kiezen altijd voor schone kamers, met goede faciliteiten. Wij zijn ATWT ooit begonnen omdat wij reizen wilden organiseren die wij zelf zouden maken; een fijne accommodatie is dan ook een gegeven.

Geld en pinnen in Zuid-Afrika

Je gebruikt in Zuid-Afrika de Zuid-Afrikaanse Rand, afgekort ZAR. Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig ook mogelijk.

Je kunt eventueel al wat euro’s in Nederland wisselen: Bestel vreemde valuta online bij GWK.

Elektriciteit in Zuid-Afrika

De netspanning in Zuid-Afrika is 220/240 volt. Helaas passen onze Europese stekkers niet in het lokale stopcontact. De Zuid-Afrikaanse stekker (een driepoot) vind  je ook zelden in een wereldstekker die je hier al zou kunnen kopen. Gelukkig kun je in bijna iedere supermarkt (en in veel hotels) in Zuid-Afrika de driepoot aanschaffen.

Bij Bol.com heb je een uitgebreid assortiment van verschillende wereldstekkers.

Beste reistijd voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is de ideale bestemming die het hele jaar door te bezoeken is! Het is natuurlijk wel belangrijk om je te bedenken dat de seizoenen gespiegeld zijn aan die van Nederland en België. Zo kun je tijdens onze winter het heerlijke zomerse weer in Zuid-Afrika opzoeken.

Onze andere bestemmingen per maand vind je terug onder de beste reistijden gedurende het jaar.

Vliegtickets naar Zuid-Afrika

Wij hebben meer informatie over het vliegen gebundeld op deze pagina over vliegtickets. Hier vind je algemene informatie en info per bestemming terug.

Kleding – wat neem ik mee naar Zuid-Afrika

Neem zoveel mogelijk katoenen kleding mee die niet te zwaar is, goed tegen een stootje kan en gemakkelijk te wassen. Wij raden je aan om met name in de periode mei t/m september een stel warme en wind-dichte kleren mee te nemen op je Zuid-Afrika rondreis, want het kan ‘s avonds behoorlijk afkoelen. Denk in deze periode ook aan handschoenen een sjaal of muts. Buiten die periode is een lichte sweater, fleece jas of blouse met lange mouwen voldoende voor de avonden. De zon is scherp in Afrika dus vergeet niet een hoofddeksel mee te nemen. Over het algemeen loopt men op slippers (ook handig bij het douchen), sandalen of sportschoenen of gewoon wat het lekkerst zit. Neem eens een kijkje bij Decathlon voor goede reisbenodigdheden.

Reisbenodigdheden

Goed voorbereid op reis betekent ook het aanschaffen van een aantal essentials. Van een goede koffer of backpack tot misschien wel een hangmat. Maar denk ook aan muggenspray of juist die handige dingen voor je kinderen. Wij vinden onze essentials bij de volgende winkels: Reisartikelen en Tropenreisartikel – klik op de links voor de aanschaf van (bijna) al jouw reisbenodigdheden.

Neem je echt je rugzak mee op reis, dan vinden wij Backpackkit een leuke site om te shoppen. In de kit zitten 21 basisartikelen voor een goede reis.

Reisgids voor Zuid-Afrika

Wij helpen je graag met een zo goed mogelijke voorbereiding van je reis, maar er zijn specialisten die alles al voor je hebben uitgeschreven. Wat wij bedoelen? Een goede reisgids. Die zorgt ervoor dat jij je optimaal kan voorbereiden op jouw reis en de voorpret voor je reis al ver van tevoren kan beginnen. Een goede reisgids koop je bijvoorbeeld bij: Reisboekwinkel de Zwerver